Eetbare bloemen

In deze lezing wordt er uiteengezet dat er heel wat (meer dan U denkt) bloemen rondom ons groeien die bijzonder eetbaar, voedzaam en lekker zijn.
Er wordt uitleg gegeven over een twintigtal bloemen waarbij telkens één of meer recepten voorgesteld worden. U maakt bv. kennis met “Champagne Fleurie” met een anjer  als aperitief, leert hoe U Uw gasten kan verrassen met een heerlijke zomerse bloemensalade die U serveert bij een pizza met marjoleinbloemen, om hen tenslotte te laten genieten van een milkshake van aardbeien en lavendel of van lavendelroomijs. Maar bloemen worden niet alleen gebruikt voor de lunch tijdens een warme zomerse dag op het terras of in de tuin, maar kunnen ook de een donkere, winterse avond opfleuren door hun gebruik in heel wat lekkere, eenvoudige gerechten die U tijdens deze lezing ontdekt. Met een glaasje zelfgemaakte  Maitrank met Lievevrouwebedstro die U uit de kelder haalt zorgt U dadelijk voor een zonnige stemming. U serveert vervolgens een kopje warme Viooltjessoep, die gevolgd wordt door exotische lamsbrochetten met rozenblaadjes en rijst geparfumeerd met bloemen van de Oost-Indische kers en sluit af met de bijzonder lekkere Goudsbloemrijstpap. Succes verzekerd en helemaal niet moeilijk, noch qua samenstelling, noch qua bereiding !
Bloemen bieden echter niet alleen onverwachte culinaire mogelijkheden, maar hebben meestal ook een geneeskrachtige effecten, waarover U eveneens geïnformeerd wordt.
Tenslotte wordt U erop gewezen dat sommige bloemen niet alleen heel mooi, maar ook gevaarlijk en dus sterk te vermijden zijn !

 

 

 

 

Lezingen

 

Thuisapotheek met kruiden

Kruiden voor vrouwen

Wereld van geurige kruiden

Winterse kruiden

Kruiden voor paarden

Specerijenroute

Fruit in gezonde voeding

Aromatherapie in palliatieve

Aromatherapie in dagelijks leven

Kruiden en gezondheid

Kruiden tijdens de menopauze

Kruiden in de bijbel

Kruiden voor honden

Waardplanten voor bijen en insecten

Eetbare bloemen

Heksen en hun rituelen